Sportska saradnja

Predsjednik FIG-e u našem klubu


Dragan Đokanović i Morinari Watanabe
 
Međunarodna gimnastička federacija ili kraće FIG (od francuskog naziva Fédération Internationale de Gymnastique) je svjetska međunarodna organizacija državnih gimnastičkih saveza.  FIG koordinira i upravlja radom gimnastičkog sporta u svijetu. Sjedište joj je u Lozani (Švajcarska).
Najstarija je međunarodnom sportska federacija. Osnovana je na inicijativu predsjednika belgijske gimnastičke asocijacije Nikolasa Kuperusa 23. jula 1821. godine na kongresu u Liježu (Belgija). Na početku svog organizovanja objedinjavala je gimnastičke saveze Belgije, Holandije i Francuske i imala naziv Evropska gimnastička federacija. Postepenim primanjem u svoje članstvo i drugih državnih gimnastičkih saveza  iz Evrope i sa drugih kontinenata, reorganizuje se u svjetsku gimnastičku organizaciju i mijenja naziv u Međunarodna gimnastička federacija.

Na početku 2018. godine FIG ima 144 zemalja članica. Trenutni presjednik je Japanac Morinari Watanabe.


Saradnja sa gimnastičarima iz Maribora

 Maribor, 25. jul 2014.

Treneri našeg kluba su boravili ovog ljeta u Mariboru i uspostavili saradnju sa  gimnastičarima "Športneg društva Maribor Center"

 
http://1.bp.blogspot.com/-gtNxmXSNewg/U-E8e5op8LI/AAAAAAAAAPA/VBxtB2sGSB8/s1600/gimnastika+maribor.jpghttp://2.bp.blogspot.com/--M51TRIfatI/U-E8guVA-VI/AAAAAAAAAPI/1cRkkZe6ddA/s1600/gimnastika+maribor+1.jpg

Slika1: Aljaž Vogrinec i Dragan Đokanović
Slika2: Dragan Đokanović, Aljaž Vogrinec, Aleksandar Đokanović, Dragana Đokanović i Nikola Đokanović


"Cro Cop" na treningu GK "Dragan Đokanović"

Sarajevo, 25. maj 2013.

Dva sportska borilačka velemajstora Mirko Filipović "Cro Cop" i Ismir Jusko "Švabo" bili su danas i na treningu našeg kluba. Gimnastika, kao bazični sport, od velike je koristi dječacima i djevojčicama koje imaju sklonosti ka borilačkim sportovima. Koordinacija pokreta, dobra razgibanost i snaga mišića, a to ide uz bavljenje gimnastikom, odlične su pretpostavke za napredovanje u svakom borilačkom sportu.Treneri gimnastičkog kluba "Dragan Đokanović" (Dragan, Nikola i Aleksandar) sa Ismirom Juskom Švabom i Mirkom Filipovićem Cro Cop-om

No comments:

Post a Comment